Sukha Schrijfretraite op Texel

De Sukha Schrijfretraite op Texel

In de prille nazomer van 2020, van maandag 7 tot en met vrijdag 11 september 2020, vindt er voor het eerst een schrijfretraite plaats op Texel! Op dit prachtige Waddeneiland krijg je een week lang alle informatie en inspiratie die onontbeerlijk als je van plan bent om een boek te schrijven en dat uit te geven!

Met de boot naar Texel om een boek te schrijven

De Sukha Schrijfretraite op Texel is er primair op gericht om jouw boekidee om te zetten in een onderbouwd en concreet boekplan met schrijfplanning. Zodat je doelgericht en met plezier invulling kunt geven aan je behoefte of wens om een goed non-fictie boek te lanceren.
Ook voorziet het programma in individuele auteurscoaching. In de interactieve workshops en waar wenselijk in de individuele auteurscoaching, zal ook aandacht worden besteed aan boekmarketing en het uitgeefproces.

Schrijfworkshops in de ruimte

Waar precies?
Sukha Texel is een kleinschalig retraitecentrum gelegen tussen het havendorpje Oudeschild en de hoofdplaats van het eiland: Den Burg. De ligging is vlakbij het natuurgebied de Hogeberg en de sfeer in en rondom Sukha is zeer bijzonder te noemen.
Sukha Texel is niet alleen een excellente plek voor schrijfworkshops en coaching, ook is het een bijzonder fijne plek voor yoga, ayurveda en meditatie. Wil je een consult boeken of een les volgen op dit gebied, dan kun je dat vooraf aangeven.
Omdat Sukha slechts drie kamers heeft kun je zelf je logies elders regelen. Op Texel is keuze te over wat betreft overnachting: van boerencamping tot boetiek hotel, alles is op ‘gezonde fietsafstand’ van Sukha.

Yoga, coaching en meditatie

Bij Sukha vinden ’s middags de workshops plaats. Alle ins- en outs van het schrijven van een boek komen aan bod. Je krijgt zinvolle oefeningen en bijzondere tips die je gelijk kunt toepassen. Het programma is zo opgebouwd dat je bovendien een flink aantal uren per dag ‘eigen’ schrijftijd hebt. Je kunt die bijvoorbeeld direct aan zee, op een terras of in een duinpannetje doorbrengen… wel je notitieboek of laptop mee natuurlijk 😉.

Schrijfretraite inzichten en uitzichten

Aansluitend aan de workshops zullen we iedere dag genieten van een Ayurvedisch diner, dit is bij de retraite-prijs inbegrepen. Het is ook een ideaal moment om je ervaringen met de andere deelnemers uit te wisselen.
Uiteraard gaan we ook een keer ’s avonds gezamenlijk een strandwandeling maken en bij een vuurtje elkaar verhalen vertellen…

Ayurvedische maaltijden

Een kennismaking en individuele auteurscoaching van anderhalf uur voorafgaand aan de retraite (t.w. van €180,00 excl. btw.), maakt deel uit van het programma. Zodat je echt grote stappen kunt zetten op Texel. Ook na afloop van deze retraite heb je recht op anderhalf uur auteurscoaching. We maken een (online) afspraak binnen vier weken na 11 september 2020.

Groen vanuit het hart

Prijs en overige informatie:

  • Je betaalt € 875,00 excl. btw voor de auteurscoaching: vijf workshops, vier keer individuele begeleiding (waarvan een sessie vooraf en een na afloop van de retraite) en vijf keer een Ayurvedisch dinerna afloop van de workshop.
  • Je boekt zelf je accommodatie op Texel. Ook het vervoer naar en vanaf Texel regel je zelf, zie ook: teso.nl. Ontbijt en lunch is niet bij de prijs inbegrepen.
  • Voorafgaand aan deze schrijfretraite vindt er een individuele auteurscoachingsessieplaats in Rhenen of via Zoom.  Ook binnen vier weken na afloop van de Sukha Schrijfretraite vindt er een individuele auteurscoachingsessie plaats.
  • Vanwege de persoonlijke aandacht en individuele auteurscoaching in deze bijzondere, unieke schrijfweek is er slechts plaats voor zeven deelnemers.
  • Tot slot: Sukha is Sanskriet voor ‘Goede Ruimte’! Ruimte om te schrijven, te denken, te reflecteren, te genieten en je bewust te worden van alles wat je in je hebt!
  • Heb je vragen over deze unieke schrijfretraite, neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik licht het een en ander van harte toe.

Vier het schrijven van je boek op de Hogeberg

Enkele deelneemsters van ‘de Primavera Schrijfretraite’, het Portugese ‘zusje’ van de Sukha Schrijfretraite aan het woord:

Een gouden formule: een heerlijke, relaxte omgeving waarin je ongestoord kunt schrijven in combinatie met de zeer informatieve, inspirerende workshops en stimulerende coaching van Ineke.

Een topweek! (…). En ik heb echt meters kunnen maken wat mijn boek betreft. 

Het was een hele goede ervaring om een week samen met andere auteurs in spe door te brengen. Leuk om onze ervaringen uit te wisselen. Je leert ook veel van elkaar.

Met Ineke heb ik mijn structuur uitgedacht, dus een opzet gemaakt voor mijn manuscript dat tevens ook de opzet is van een nieuw traject binnen mijn bedrijf. Ze neemt alle tijd om met je mee te denken en te adviseren. De week in Portugal heeft me veel vertrouwen en energie gegeven en ik ben inmiddels lekker op dreef.