Primavera Schrijfretraite in Portugal

In september 2024

In 2024 zal de Primavera Schrijfretraite ook in september plaats vinden! Een heerlijke en inspirerende week in de Algarve, Portugal, voor iedereen met plannen om een professioneel (non-fictie) boek te schrijven en dat uit te geven. Ik verheug me er nu alweer enorm op. Heerlijke, energieke dagen waarin prachtige boeken worden ‘geboren’!

Primaera
De Primavera schrijfretraite
is er dan ook primair op gericht om jouw boekidee om te zetten in een onderbouwd en concreet boekplan met schrijfplanning.
Iedere dag verzorg ik een inspirerende workshop. Alles wat er komt kijken rondom het schrijven en het uitgeefproces wordt met je gedeeld. Je krijgt zinvolle schrijfopdrachten die je direct kunt toepassen op jouw boek in wording. En je leert natuurlijk ook van de feedback van de andere deelnemers.
Het programma is zo opgebouwd dat je elke dag een flink aantal uren ‘eigen’ schrijftijd hebt.

Primaera

Deze unieke week is, door alle focus en rust die je zult ervaren, ook buitengewoon geschikt als je al bezig bent met een manuscript. Het programma voorziet in individuele auteurscoaching van twee keer anderhalf uur en veel nieuwe inzichten, ideaal als je flink wat schrijfmeters wilt maken.

In de workshops en in de individuele auteurscoaching, zal ook aandacht worden besteed aan non-fictie schrijftechnieken (ook de rol van AI zal aan de orde komen), boekmarketing en het uitgeefproces.

Je gaat naar huis met een onderbouwd boekplan, een glasheldere opzet voor jouw boek, een achterplattekst (flaptekst), een auteurspitch, de eerste hoofdstukken en heel veel schrijftips en ideeën om jouw non-fictie boek te lanceren!

Foto's

Tijdens de Primavera Schrijfretraite verblijven we op een heerlijke locatie in de Algarve, op Monte Rosa, vlakbij Lagos en de kust.
Een plek waar rust, ruimte, natuur, energie en duurzaamheid vanzelfsprekend zijn. Een plek bij uitstek om met gerichte aandacht bezig te zijn met jouw boek.

Foto's

Ook is het mogelijk om een yogales of massage te boeken. Uiteraard kun je ook een aantal uren aan het strand inspiratie op doen. Of een prachtige kliffenwandeling maken en genieten van iedere stap die je zet.

Een kennismaking en individuele auteurscoaching van maximaal anderhalf uur voorafgaand aan de retraite (t.w. van €180,00 excl. btw.), maakt deel uit van het programma. Ook na afloop van deze retraite heb je recht op anderhalf uur auteurscoaching. We maken een (online) afspraak binnen drie weken.

Foto's

Wanneer?
Zondagavond 15 tot en met vrijdagmiddag 20 september 2024.

Waar?
Bij Monte Rosa, in de buurt van Lagos, Algarve, Portugal.

Foto's

Prijs en overige informatie:

  • Je betaalt €950,00 excl. 21% btw voor de auteurscoaching: vijf workshops, vier keer individuele begeleiding (waarvan een sessie vooraf en een na afloop van de retraite) en vijf keer een mediterrane lunch na afloop van de workshop.
  • Dit is inclusief de transfer vanaf en naar het vliegveld op zondagmiddag 15 september en vrijdagmiddag 20 september. Kom je eerder of later, dan regel en betaal je het vervoer zelf. Een Uber  vanaf Faro naar Monte Rosa kost ongeveer € 60,00. Ook kun je de bus of trein nemen naar Lagos en daar door ons worden opgehaald.
  • Je boekt zelf je vliegticket naar en vanaf Faro. Transavia vliegt zowel vanaf Amsterdam, Rotterdam als Eindhoven zeer regelmatig op Faro.
  • Je boekt ook zelf je accommodatie: je kamer of huisje bij Monte Rosa, ik kan je daarbij helpen. Een huisje of kamer kost tussen de € 80,00 – € 100,00 per nacht per persoon.
  • Maaltijden: een uitgebreide, mediterrane lunch met ook warme gerechten, vindt direct na afloop van de dagelijkse schrijfworkshop plaats en is inclusief. Op Monte Rosa wordt iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet gepresenteerd, waar je je voor kunt intekenen. De avondmaaltijden zijn in overleg en daar betaal je ook zelf voor.
  • Voorafgaand aan deze schrijfretraite vindt er een individuele auteurscoachingsessie plaats. Ook binnen drie weken na afloop van de Primavera Schrijfretraite vindt er een individuele auteurscoachingssessie plaats.
  • Vanwege de persoonlijke aandacht en individuele auteurscoachingsessies is er in deze bijzondere, unieke schrijfweek  slechts plaats voor zes deelnemers.
  • Tot slot: wist je dat Primavera zowel in het Portugees, Spaans als Italiaans ‘lente’ betekent!

Heb je vragen over deze unieke schrijfretraite, neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik licht het een en ander van harte toe.

Foto's

Enkele deelneemsters van ‘de Primavera Schrijfretraite’ aan het woord:

Een gouden formule: een heerlijke, relaxte omgeving waarin je ongestoord kunt schrijven in combinatie met de zeer informatieve, inspirerende workshops en stimulerende coaching van Ineke.

Een topweek! Een zalige locatie met lekker eten, goed zwembad en een paar leuke uitjes! Vooral de hippie-markt in Lagos is beslist een aanrader (…). En ik heb echt meters kunnen maken wat mijn boek betreft.

Het was een hele goede ervaring om een week samen met andere auteurs in spe door te brengen. Leuk om onze ervaringen uit te wisselen. Ik heb veel inzichten opgedaan en kan nu thuis gemakkelijker verder. 

Geweldige en inspirerende lessen. Superleuke persoonlijke begeleiding en gesprekken met Ineke. Ze doet het allemaal met hart en ziel en …ook nog met humor.