Auteurscoach

redacteur

There is no greater agony than bearing an untold story inside you.
― Maya Angelou
Veel auteurs worstelen tijdens het schrijven van hun boek. Met inspiratie, met de juiste aanpak, met de vorm of indeling, of … met zichzelf. Het schrijven van een boek is vaak een eenzaam proces, je kan je kwetsbaar of onzeker voelen en je hebt geen collega’s om op terug te vallen. Voor auteurs in spe vaak redenen, ondanks dat ze een geweldig boekidee hebben, om er niet aan te beginnen. Stel het niet langer uit en start wel met het schrijven van jouw boek! Ik ben er om je te helpen en jouw ideeën om zetten in een boek dat voor je werkt.
Auteurscoach
Als auteurscoach sta ik je met raad en daad terzijde. We werken samen aan een succesvol boekproject. We bepalen aan de hand van gesprekken de inhoud, maken vervolgens de opzet en ook een planning. Tijdens het schrijfproces stimuleer ik je voortdurend, ik geef je inhoudelijke feedback en gevraagd en ongevraagd (…) beproefde adviezen waardoor je weer verder kunt. Uiteraard ben ik ook met verve je ‘stok achter de deur’. Ik ben jouw collega waar je op kunt terugvallen. Zo heb je echt binnen negen maanden een publicabel manuscript in handen.

Schrijfcoach of auteurscoach?
Ik ben de eerste in Nederland die zich auteurscoach noemt, die term heb ik heel bewust ontwikkeld. Ik ga namelijk een flink aantal stappen verder dan een schrijfcoach. Ik coach, adviseer en denk mee in alle fasen van het schrijf- én uitgeefproces. Je krijgt dan ook bij mij vanaf het moment dat een auteurscoachingstraject is gestart originele, creatieve ideeën aangereikt om te verwerken in je manuscript. Zo nodig zet ik schrijfoefeningen in om jou met meer gemak en plezier te leren schrijven. En ik houd zeer scherp de commerciële kansen van jouw boek in wording in de gaten.

Als auteurscoach redigeer ik ook je teksten, zo vaak als nodig is. Ik ben een professionele, ervaren redacteur. Daarnaast wijs ik je op relevante literatuur om jouw manuscript sterker te maken en kom ik voortdurend met ideeën om jezelf als auteur te profileren. Én ik adviseer je over het publiceren, promoten en verkopen van je boek. Zo kan jij in een relatief kort tijdsbestek een succesvol boek schrijven en lanceren.

Door mijn één op één auteurscoaching vind je ook beslist een passende uitgever. Een uitgever die bij wijze van spreken met open armen jouw manuscript accepteert. De boeken die ik heb begeleid kenmerken zich dan ook door kwaliteit, originaliteit en elan. Het zijn stuk voor stuk succesvolle boeken.

Auteurscoaching
Schrijven en het werken aan een boek is een intensief proces dat gebaat is bij een plezierige en soepele samenwerking. Altijd is en blijft het doel van mijn auteurscoaching, zowel online als offline, de totstandkoming van een te publiceren manuscript. Een manuscript dat je met vertrouwen kunt aanbieden bij een grote, commerciële uitgeverij, bij mijn dienstverlenende uitgeverij, uitgeverij Lente, óf dat je volledig in eigen beheer kunt uitgeven.


Werkwijze Auteurscoachingstraject

Mijn begeleiding als auteurscoach bied ik aan in de vorm van auteurscoachingstrajecten. Per jaar heb ik plaats voor maximaal acht zeer gemotiveerde auteurs. Tijdens een auteurscoachingstraject werken we gedurende maximaal negen maanden, en altijd één op één, nauw en gestructureerd samen. Uiteraard hou ik rekening met wie jij bent en wat voor jou het beste werkt. Wil jij een paar weken in stilte en rust werken en heb je geen behoefte aan coaching? Prima, dan ben ik even op de achtergrond aanwezig. Heb je juist behoefte aan meer intensief overleg en feedback op je hoofdstukken? Dan stemmen we dat af en spreken en zien we elkaar vaker. Het uitgangspunt in mijn auteurscoaching is altijd dat jij in de meest optimale omstandigheden en onder de meest gunstige condities jouw boek schrijft. Ik bied daartoe drie typen auteurscoachingstrajecten aan: Groen, Glansrijk en Goud.
Groen is het basis auteurscoachingstraject, zie hieronder voor de inhoud. Glansrijk kent uiteraard ook alle onderdelen van het groene traject, maar is inclusief een VIP-retraite week waarin schrijven en inspiratie centraal staan. De eerstvolgende keer dat zo’n retraite plaatsvindt is in september 2024 (zie ook: de Primavera schrijfretraite).
En er is, ook in 2024, de zeer exclusieve mogelijkheid van het Gouden traject:  Door te kiezen voor traject Goud heb je binnen vierenhalve maanden jouw boek in handen. Gegarandeerd! ACT-Goud voorziet namelijk ook in het uitgeven van jouw boek. Het is een bijzonder intensief traject voor ondernemende professionals die een paar maanden er even honderd procent voor kunnen gaan. Bovendien maakt een tiendaagse ‘intensive’ op Bali deel uit van dit unieke High End auteurscoachingstraject (zie ook: Senang Schrijven op Bali). Neem contact met me op voor een kennismaking en check of je samen met mij jouw boek wil schrijven!

Elk auteurscoachingstraject bestaat uit:

Beeldmerk zonder stokje Een grondige analyse van het doel en de doelgroep van jouw boek.
Door dit vooraf goed te bepalen krijg én houd je focus tijdens het schrijfproces.
Beeldmerk zonder stokje Het schrijven van een publicatieplan c.q. ‘businessplan’ voor je boek.
Hierin benadrukken we de unique selling points van jouw boek in wording.
Beeldmerk zonder stokje Het ontwikkelen van een heldere structuur voor je boek.
Door het bepalen van de inhoudsopgave en hoofdstukken wordt schrijven (bijna) een invuloefening.
Beeldmerk zonder stokje Een haalbare planning van je schrijfwerkzaamheden.
Hierdoor ga je alle gestelde doelen behalen.
Beeldmerk zonder stokje Tweewekelijkse (on en/of offline) afspraken die altijd doorgaan!
We bespreken tijdens onze sessies van maximaal anderhalf uur per keer, de geschreven teksten en alles wat samenhangt met de publicatie van jouw boek.
Beeldmerk zonder stokje Redactie – in alle fasen – van jouw boek in wording.
In de kantlijn tref je feedback aan en dit wordt verder toegelicht in een leesrapport.
Beeldmerk zonder stokje Een passend uitgeefadvies.
Zodat je boek uitgegeven wordt op de manier die bij jou past.
Beeldmerk zonder stokje Creatieve en innovatieve ideeën om jouw boek op de markt te brengen.
Zodat je al voor dat de boekpresentatie plaatsvindt de verkoop beïnvloedt.
Beeldmerk zonder stokje Meedenken over jouw persoonlijke branding in het verlengde van jouw auteurschap.
Het inzetten van jouw website is hiervan een onderdeel.

Door mijn coaching, kennis,
feedback en enthousiasme
heb je binnen negen maanden
een publicatiewaardig boek !

Wil je met mij werken? Meld je dan voor een kennismakingsgesprek. Omdat auteurscoaching een intensief traject is voor ons allebei, is een inhoudelijke en persoonlijke klik belangrijk. Daarom nodig ik je van harte uit voor een vrijblijvende online kennismaking telefonisch, via  Zoom of op locatie, in Rhenen.
Deze oriënterende gesprekken zijn kosteloos en duren maximaal vijfenveertig minuten.
Ook vertel ik je tijdens zo’n oriënterend gesprek graag gedetailleerd over de verschillen tussen het ‘groene’, ‘glansrijke’ en ‘gouden’ auteurscoachingstraject, wat de tarieven zijn van deze bijzondere trajecten, en welke mogelijkheden ik nog meer te bieden heb of het gebied van auteurscoaching.

Neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking en check of je samen met mij jouw boek wil schrijven!

Nathalie de ManIn een belangrijke fase van mijn schrijfwerk heeft Ineke voor mij opgetreden als auteurscoach. Ze omarmde mijn boek ‘Samenspel’ en wat ik daarmee wilde. Ze stelde de goede vragen zodat ik mijn verhaal scherper kon maken, wist me aan te moedigen en was heerlijk kritisch op mijn tussenproducten. Ik ben haar veel dank verschuldigd voor de inzichten en de steun die ze me gaf. Fijn om zo een professional achter je en naast je te hebben staan.

Nathalie de Man, auteur van Samenspel: Hoe je meer bereikt als je vol overgave op elkaar vertrouwt.

Wilma van ErvenElke afspraak met Ineke ervaar ik als een echte ontmoeting. Ik vind haar toegankelijk, nieuwsgierig en oprecht. Informeel en professioneel wisselt ze op een natuurlijke manier af. Ik kan met haar sparren en ze laat ruimte voor eigen ideeën. Daarnaast is ze eerlijk en duidelijk over wat zij vindt wat nodig is om mijn boek tot een succes te maken. Ze denkt constructief mee en neemt mijn vragen en onzekerheden serieus. Ze heeft oog voor wat nodig is, ze houdt me op het pad. Hiermee daagt ze me uit en geeft mij tevens vertrouwen in mijn schrijfproces.
Ik vind het prettig om iemand naast me te hebben die weet wat er komt kijken bij het schrijven en uitgeven van een boek. Zo iemand is Ineke.

Wilma van Erven, auteur van Niet normaal zo moe.

Elisabeth van der MeerZonder voorafgaande auteurs ervaring ben ik bij auteurscoach Ineke Hogema beland voor het schrijven van mijn eerste boek. Met veel geduld en flexibiliteit heeft ze mij door dat proces begeleid. Gaandeweg heeft ze me een eigen mijn schrijfstijl bijgebracht. Ineke heeft ook geholpen om structuur en orde te brengen in mijn losse ideeën, totdat ze een prettig leesbaar geheel werden, waarna mijn boek ‘1, 2, 3 Daar gaan we…’ in november 2019 gepubliceerd is.

Elisabeth van der Meer, auteur van 1,2,3 Daar gaan we; met vertrouwen het nieuwe tijdperk in.

Mariska CornelissenZonder de hulp van Ineke Hogema was het me niet gelukt om tot een goed manuscript van Nog niet gevloerd te komen. Ineke is als auteurscoach zeer betrokken en daagt je steeds weer uit om je verhaal op een nog hoger niveau te brengen. Daarbij is Ineke ook een heel plezierig mens. De gesprekken met haar zijn altijd inspirerend en met haar aanstekelijke energie had ik altijd weer zin om te gaan schrijven.

 

Mariska Cornelissen, auteur van Nog niet gevloerd; overeind blijven als je bijna-burn-out bent.

Annemarit van BroekhovenIk wil een boek schrijven. Om te inspireren en bewustwording te creëren. Schrijven over de natuur en de oplossingen die ze biedt voor al onze uitdagingen. Op zoek naar een auteurscoach beland ik met een stapel verhalen onder mijn arm bij Ineke. Een schot in de roos. Ineke is inhoudelijk betrokken bij mijn verhaal en wat ik ermee voor ogen heb. Ze is een warme persoonlijkheid met een kritische blik en biedt ondersteuning waar ik het nodig heb. Ze zegt wat ze doet en doet wat ze zegt; ze maakt heldere afspraken en komt deze na. Ook op het moment dat het manuscript af is en het wordt aangenomen bij een grote uitgever, blijft ze geïnteresseerd. Ik waardeer dit alles enorm in Ineke en beveel haar dan ook van harte aan.

Annemarit van Broekhoven – van der Made, auteur van De bionische vogel vliegt uit.

De onderstaande titels zijn in een auteurscoachingstraject tot stand gekomen:

Mama, ik kom jou wel troosten
Mama, ik kom jou wel troosten
Brigit Nieuwenstein
Uitgeverij Lente
Paperback:
ISBN: 9 789492 783523
E-boek:
ISBN: 9 789492 783424
Vrouwen die muren afbreken
Vrouwen die muren afbreken
Veronique Konings
Uitgeverij Lente
Hardcover:
ISBN: 9 789492 783301
Ik dacht dat ik gelukkig was
Ik dacht dat ik gelukkig was
Karien Kruyswijk
Uitgeverij Lente
Paperback:
ISBN: 9 789492 783134
E-boek:
ISBN: 9 789492 783264
Man op de mammapoli
Man op de mammapoli
Jaap Luikenaar
Uitgeverij Lente
Paperback:
ISBN: 9 789492 783257
E-boek:
ISBN: 9 789492 783158
Niet normaal zo moe - Cover
Niet normaal zo moe
Wilma van Erven
Uitgeverij Lente
Paperback:
ISBN:9 789492 7831659
E-boek:
ISBN:  789492 783233
Bouwen aan Vertrouwen
Bouwen aan vertrouwen
Ron Straks
Uitgeverij Lente
Hardcover:
ISBN: 9 789492 783073
De echo van het water
De echo van het water
Maria van Rijsewijk
Uitgeverij Lente
Hardcover:
ISBN: 9 789492 783141
E-boek:
ISBN: 9 789492 783042
1,2,3 daar gaan we ...
1-2-3 Daar gaan we …
Elisabeth van der Meer
Uitgeverij Lente
Paperback:
ISBN: 9 789492 783103
E-boek:
ISBN: 9 789492 783127
Gritty women get the corner office
Gritty women get the corner office
Anja Uitdehaag
Uitgeverij Lente
Hardcover:
ISBN: 9 789492 783059
E-boek:
ISBN: 9 789492 783066
Nog niet gevloerd
Nog niet gevloerd
Mariska Cornelissen
Uitgeverij Lente
Paperback:
ISBN: 9 789492 783035
Banaan of Kiwi
Banaan of Kiwi?
Willeke van den Heuvel
Uitgeverij Willeke
Paperback:
ISBN: 978 90 828554 0 1
Concept 21 Voorplat (1)
ALS heb je niet alleen
Mariska van Gennep
Uitgeverij Lente
Paperback:
ISBN: 978 90 822032 95
E-Boek:
ISBN: 9 789492 783097
lenteBOgo-boek0717HR
Is jouw organisatie al GO?
Bert Dikmans
Uitgeverij Lente
Paperback:
ISBN: 978 94 92783 00 4
lenteBOwijweduwen0517.indd
Wij weduwen zijn een taai volkje
Maya Stomp
Uitgeverij Lente
Paperback:
ISBN: 978 90 82203 22 6
Giftige communicatie
Sandra Hertogh en Annemarie van der Wel
Uitgeverij Haystack
Paperback:
ISBN: 978 94 61262 11 0
Failliet zo gek nog niet
Failliet zo gek nog niet
Debbie Molhuizen
Uitgeverij Lente
Paperback:
ISBN: 978 90 82203 26 4
jouw-leefstijl-formule-wenske-pasman
Jouw Leefstijl Formule
Wenske Pasman
Edicola Publishing
Paperback:
ISBN: 978 94 92100 02 1
s-nachts-hoor-ik-de-troostvogel-zingen-linda-lawa
‘ s Nachts hoor ik de troostvogel zingen
Linda Lawa
Uitgeverij Pica
Paperback:
ISBN: 978 94 9180 65 7
Reset jezelf! -Nannet-van-der-Ham
Reset Jezelf!
Nannet van der Ham
In eigen beheer
Paperback:
ISBN: 978 94 92199 57 7