Februari 2020

Hoi! Hierbij mijn tweede boekenbrief van het jaar. De Lente-auteurs zitten niet stil en ook als auteurscoach heb ik nieuwe activiteiten en ontwikkelingen te melden. Zo staan er voor dit jaar twee schrijfretraites op het programma, vijf masterclasses (zie agenda) en introduceren we bij uitgeverij Lente zeer binnenkort het ‘Lente-menu’: je boek uitgeven, lanceren en promoten door gebruik te maken van een zelf samen te stellen pakket aan uitgeefdiensten. Op die manier blijf je als auteur te allen tijde aan het roer staan van jouw boekproject!

Tot de volgende boekenbrief, dan is het vast echt Lente!!, Ineke Hogema


Begin je Boek op de Berg

Foto's

Volgende week, vrijdag 21 februari geef ik op de Grebbeberg de masterclass ‘Begin je Boek op de Berg’. Gun je zelf zo’n kick-off als je de wens hebt of wellicht de urgentie voelt om een goed, succesvol boek te schrijven. Er is nog één plaats, klik hier voor meer info.
‘Begin je Boek op de Berg’ vindt ook plaats op donderdag 30 april, vrijdag 26 juni, vrijdag 25 september en donderdag 26 november.


Nine Star Ki

Een paar weken geleden ben ik bij de Nine Star Ki voorspelling 2020 geweest van Feng Shui-expert Nina Elshof. Nine Star Ki, is een van de oudste vormen van astrologie. En hoewel ik Nina al jaren ken omdat ik haar begeleid bij het uitgeven van haar boeken, wist ik niet dat ik volgens de Nine Star Ki filosofie een Hout-3 type ben.

Ik heb ademloos zitten luisteren naar Nina haar voorspellingen en vooral naar haar toelichting op het Hout-3 type dat in 2020 in de positie staat van ‘1-Water’.

[lees verder]

Foto's


ZOUT-jury én ZOUT-schrijver

Afgelopen woensdag is bekend gemaakt welke boeken genomineerd zijn voor de Z-O-U-T schrijver 2020. Voor de vierde (en laatste) keer zit ik in de jury om het beste boek te selecteren dat in 2019 geschreven is door een auteur die in Zuid Oost UTrecht woonachtig is.

En … tot mijn grote blijdschap is ook het boek van Mariska Cornelissen, Nog niet gevloerdovereind blijven als je bijna-burn-out bent, genomineerd! Mariska woont in Driebergen en als auteurscoach van Mariska ben ik nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van Nog niet gevloerd dat afgelopen zomer verscheen bij uitgeverij Lente.

Het betekent ook dat ik één ronde tijdens het jury-overleg mijn mond moet houden en geen punten geef. Logisch natuurlijk. In maart komt de jury bijeen, daar verheug ik me nu al op.
Op 18 maart wordt tijdens Boek & Bal de winnaar bekend gemaakt. Wil je erbij zijn, klik dan hier.

Vorig jaar heeft Ingrid Hoogendijk gewonnen met Ons gaat het in ieder geval nog goed een van de meeste indrukwekkendste boeken die ik ooit heb gelezen!

Foto's


Nog meer goed nieuws:

Lente-auteur Mariska van Gennep van ALS heb je niet alleen is tweede geworden bij de VIDM-awards. Een topprestatie! Mariska is regelmatig in het nieuws met haar warme pleidooi voor meer coördinatie en ondersteuning van mantelzorgers bij palliatieve ziekten. De derde druk van ALS heb je niet alleen zal in de loop van 2020 verschijnen.


De echo van het water

Foto's

Op 4 april verschijnt De echo van het water; Alleen verder na het verlies van mijn gezin. 

Een indrukwekkend relaas van Maria van Rijsewijk. De auteur haalt herinneringen op aan haar man Theo en haar kinderen Mark en Michiel, een tweeling. Als Mark acht jaar is verdrinkt hij samen met zijn vader bij een scheepsongeluk. Maria en Michiel blijven alleen achter. Michiel krijgt zijn leven na dit grote verlies niet meer op de rit en springt uiteindelijk van een brug. In sobere en authentieke bewoordingen beschrijft Maria van Rijsewijk het grote gemis en hoe ze toch weer na elk verlies haar leven wist op te pakken.

De echo van het water is vanaf 21 februari al te bestellen op www.uitgeverijlente.nl en bij alle (online) boekhandels.
ISBN: 9789492783141 prijs € 17,90; ISBN: e-boek: 9789492783042 prijs € 10,90.


Agenda:

Begin je Boek op de Berg:
Donderdag 30 april, vrijdag 26 juni, vrijdag 25 september en donderdag 26 november.

Primavera Schrijfretraite in Portugal:
Zondag 19 april tot en met vrijdag 24 april (met link)

Senang Schrijven op Bali:
Zondag 18 oktober tot dinsdag 28 oktober 2020 (met link)


 

Hartelijke groet,

Ineke Hogema