Nine Star Ki voorspelling 2020

Een paar weken geleden ben ik bij de Nine Star Ki voorspelling 2020 geweest van Feng Shui-expert Nina Elshof. Hoewel ik Nina al jaren ken omdat ik haar begeleid bij het uitgeven van haar boeken, wist ik niet dat ik een hout-3 type ben volgens de Nine Star Ki filosofie.

Ik heb ademloos zitten luisteren naar Nina haar toelichting: hout-3 staat in dit jaar in 1-water. Hout-3 types zorgen voor de geboorte van nieuwe ontwikkelingen en ideeën. Zaken en visies die voorheen onder water bleven, halen hout-3 types naar boven. Hout-3 types zijn initiators, houden van nieuwe dingen en kennen de energie van het begin van de lente! …

Nina Elshof

Je begrijpt het al, met deze omschrijving slaat Nina voor mij de spijker op z’n kop: door auteurs te begeleiden bij het verwoorden van hun boekidee haal ik dat naar boven wat vaak alleen nog in het hoofd zit, meer of minder bewust. Ik help auteurs om zichtbaar te maken, op papier te krijgen wat ze willen delen met de wereld. Niet voor niets heb ik mezelf wel eens boekenvroedvrouw genoemd: ik ondersteun bij de geboorte van een boek en bovendien duurt een Auteurscoachingstraject bij mij negen maanden! Klik hier als je daar meer over wilt lezen.

Natuurlijk moet ‘water’ op ‘hout’ (lees: papier) terecht komen … en zuigt hout water op om nieuwe vormen aan te nemen, het naar de oppervlakte te brengen: auteurs die ik persoonlijk heb begeleid kunnen hun boek bovendien uitgeven bij uitgeverij Lente. Need I say more?

2020 – een ‘7-metaal jaar’ – is in het algemeen volgens Nina een jaar waarin we op weg gaan naar spirituele volwassenheid, op weg naar je Zelf. Een jaar waarin je vanuit jezelf, jij blijft de regisseur, een nieuwe verhouding tot de wereld aangaat en nieuwe wegen inslaat. Anders gezegd: waarin je je spirituele identiteit onderzoekt.

Veel van de auteurs die ik begeleid hebben ‘iets met spiritualiteit’. Ze willen hun inzichten en levenservaringen delen en zo bijdragen aan de groei van het bewustzijn, de spirituele evolutie van de mens. Het boek van Elisabeth van der Meer, 1,2,3 daar gaan we … met vertrouwen het nieuwe tijdperk in, dat in november bij uitgeverij Lente is verschenen, is hier een goed voorbeeld van.

Nog een leuk weetje uit het verhaal van Nina: De negenjarige periode waarin we volgens Nine Star Ki nu inzitten wordt gedomineerd door Hout, en Hout heeft ook als kenmerk om de transformatie op te stoken, de veranderingen die er gaande zijn te versnellen. Je ziet dat ook terug in het grote aantal burn-out’s (mensen die opgebrand zijn) en in de stress en agressie die er is in onze samenleving. In meer positieve zin ze je dit terug in de toegenomen bewustwording van allerlei spirituele zaken.

Nina Elshof viert in oktober 2020 haar 25-jarig jubileum als Master in Conceptual Feng Shui en de Nine Star Ki astrologie met de verschijning van een nieuw boek en ik prijs me zeer gelukkig dat ik daar als auteurscoach en uitgever bij betrokken ben!

(februari 2020)